Konserter : Nypremiär 10/9 Nationalteaterns Rockorkester 30/9
 
När : 10/09

Vilka : Dan Berglund, En Svensk Tiger, Vic Torious, Daniel Waern

PRIS: 90:-
Förköp: Ja

 

Lördagen den 10:e september får Rockborgen besök av Göteborgstrubaduren Dan Berglund, punkbandet En Svensk Tiger samt Boråsbördiga Vic Torious. Kvällen är premiären för det nyrenoverade Rockborgen som nu har fått sig en upprustning under senaste året.

Efter en paus från scenen i drygt 20 år så gjorde Dan Berglund en bejublad comeback med skivan Såna som vi… år 2007. År 2009 belönades Dan med Birger Sjöberg-priset för "..ett innehåll som rymmer både satir och drabbande känsla. En ironi på fullaste allvar.". I våras så släppte han sin andra skiva sen sin comeback: Allt är idioternas fel. En skiva som doftar Bob Dylan såväl som Leonard Cohen, men verkar även ha influerats av sina svenska föregångare, framförallt Fred Åkerström. Skivan mottogs varmt och fick bland annat 4/5 av DN:s Martin Nyström. Vi ser fram emot Dan Berglunds första besök på Rockborgen i september.

Punkbandet En Svensk Tiger har som relativt ungt band redan rönt stora framgångar. Det talas varmt om denna trio i media och deras debutalbum Versace Style som släpptes 2009 utsågs till årets bästa punkskiva på olika bloggar och fanzines och fick även en nominering på Manifestgalan samma år. Från deras nästa album (planerat till hösten) finns redan en singel, Generation Y. Albumet är producerat av Kapten Röd och kommer lanseras av Dead Tree Music. I sommar kommer de att spela på bland annat Peace & Love-festivalen samt Putte i Parken.

Vic Torious är den färska popkvartetten som redan hunnit ge ut två skivor. Bandet var tidigare i år i anrika Nacksving studios och spelade in. Från denna session finns singeln A glimpse of life utgiven, producerad av Anders Lagerfors. Bandet har tidigare spelat på bland annat Sticky Fingers i Göteborg och Stampen i Stockholm. Bandet består av Victor Svantesson, Jonas Eriksson Andin, Jon Hagström och Simon Hagström. Spelningen den 10:e september kommer att bli den första för Vic Torious på Rockborgens scen.

Det är inte bara Rockborgen som har premiär denna afton utan även Daniel Waern. Daniel är en 23-årig deserterad boråsare nu hemmastadd i Göteborg.
Han har under en tid jobbat på en skiva som han spelat in på Hawaii.
Musiken han skapar för tankarna till LarsWinnerbäcks gitarr och Håkan Hellströmsk lyrik."Jag kommer att spela egna låtar. Visor som med mycket hjärta och smärta vuxit fram under de två senaste åren. Göteborg, Sydamerika och Hawaii har varit den kreativa kulissen. Utforskandet av människor - inklusive mig själv - har varit inspirationskällan." Skriver Daniel själv om sin exklusiva premiär på Rockborgens nypremiär den 10e september.

http://www.danberglund.com/
http://ensvensktiger.net/
http://www.victoriousband.com/
http://www.myspace.com/danielwaern


När : 30/9 Vilka : Nationalteaterns Rockorkester

PRIS: 295:-
Förköp: Ja

Fredagen den 30:e september kommer Nationalteaterns Rockorkester belägra Borås och Rockborgen. Det är inte varje dag som band äldre än Rockborgen spelar hos oss. Nationalteatern Rockorkester har funnits i ca. 40 år och är sprunget ur teatersällskapet Nationalteatern. Få är väl de som inte vet vilka Nationalteatern är, med låtar som bl.a. "Barn av vår tid", "Livet är en fest", "Kolla kolla" och "Vi fortsätter spela rock´n roll men vi håller på att dö" så känns bandet alltid aktuellt.
Vi är stolta att presentera Nationalteaterns första spelning i Borås någonsin. Nytillskott i dagens Nationalteater är Jaqee och Mattias Hellberg som tillsammans spelade på Rockborgens Caféscen under gemytlig stämning vintern 2007. Nu kommer de tillsammans med övriga rockrävar i bandet att stå på Rockborgens scen och finns det något band som passar bättre in där? Villa Solbacken kommer att gunga denna afton.

Biljetter köps på Ticnet.se

 

tillbaka